Menu Zamknij

Laureaci 2019

Wstęgi jajeczne z mąki durum, Gniazda jajeczne z mąki durum
– Makarony Polskie Spółka Akcyjna
• Chleb mieszany z ziarnami z dodatkiem mąki graham,
Sernik na zimno z borówkami na cieście biszkoptowym
– Piekarnia-Cukiernia „Szelców” Lesko Spółka Jawna Halina, Andrzej, Maria, Romualda Szelc
• Chleb orkiszowy 400g, Ciasto migdałowe na kruchym spodzie z polewą i wiśniami
– Zofia Wasiewicz – Piekarnia nr 1 Stubno
• Chleb Podkarpacki Bogdana
– Stara Piekarnia Domaradz – Fundacja „W TROSCE O ŻYCIE”
• Obwarzanek wyborowy, Ciasto tortowe „Malinowa Chmurka”
– „SPOŁEM” Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Rzeszowie
• Pieczeń rzymska faszerowana polędwiczką
– Masarnia OSIP s.c. Zygmunt i Kamil Osip
• Kiełbasa Starowiejska z Markowej
– Zakład masarski BAWOŁ s.c. Bawoł Wojciech i Magdalena Bawoł
• Kurczak w sosie pomidorowym, Kurczak w sosie pomidorowo paprykowym, Kurczak w sosie koperkowym
– Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe „Fenetra” Bogusław i Marek Kozubal Sp. J.
• Ekologiczne Konserwy w Słojach: Kiełbasówka, Mięsko w galarecie, Pasztet wieprzowy, Smalczyk z mięsem i cebulą
– Zakład Mięsny Smak-Górno Sp. z o.o.
• Linia produktów Polskie Rarytasy: Kiełbasa pieczona Rarytas,
Szynka Rarytas, Polędwica Rarytas, Boczek pieczony Rarytas
– Dobrowolscy Sp. z o.o.
• Kiełbasa głogowska, Salceson ze Starej Wędzarni
– Stara Wędzarnia Marcin Januszczak
• Galaretki mięsne: Galaretka drobiowa z indyka, z kurczaka i Galaretka wieprzowa golonka
– P.P.H.U „KOS” Sp. J. K. Mazur, W. Zych Sp. J.
• Sery domowe: Ser domowy z czarnuszką, Ser domowy z kminkiem, Ser domowy z kozieradką
– Leszek Jakimowicz LEDA-SER
• Pierogi ruskie
– Firma Cateringowa SOWRAD Konrad Sowa
• Kasze z patelni: Kasza z patelni bulgur soczewica&szpinak,
Kasza z patelni gryczana pieczarki&groszek, Kasza z patelni pęczak soczewica&brokuły
– HORTINO Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Leżajsk
Sp. z o.o.
• Pstrąg po machowsku
– Firma Handlowo Usługowa „Wanda” Jarosz Wanda
• Żurek biały brzeźnicki, Barszcz brzeźnicki
– Przedsiębiorstwo Produkcyjno Usługowo Handlowe “Cimesmak”
Artur Legutko
• Mix sałatek: Sałatka Jarzynowa, Sałatka brokułowa, Sałatka z pora, Sałatka z kabanosa, Sałatka z selera, Sałatka z kukurydzy
– Gminna Spółdzielnia „Sampomoc Chłopska” w Ropczycach
• Ptysie – ciasto ptysiowe z nadzieniem budyniowym
– Wyroby Cukiernicze “Miód malina” Ewa Mytych
• Pączki z makiem, Pączki z mango i marakują, Pączki z mascarpone
– Wytwórnia Pączków s.c. Marek Dąbrowski i Gaja Mędzela
• Pączki ziemniaczane
– Usługi Kulinarne Andrzej Więcław
• Makowiec dębicki
– Beata i Janusz Wiktor Pracownia Cukiernicza s.c.
• Leśny mech – ciasto szpinakowe z bitą śmietaną, galaretką i owocami
– Cukiernia Pokusa Marta Rączka-Żurawska
• Biszkopty
– Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp. z o.o.
• Podpłomyki milenijne
– “Piekarnia Roztoczyński” Sp. z o. o.
• Ciasto z wiśniami i z kremem śmietankowo-budyniowym na kruchym cieście
– Edyta Sieczka-Nazimek “Cukiernia Babeczka”
• Kraftowe Kremy: Kraftowa pasta z nerkowcami i kokosem, Kraftowy krem z nerkowcami indyjski, Kraftowy krem
z nerkowcami i karobem
– Nom Nom Nutrition Maria Sabaj
• Smak lata owoce deserowe: Smak lata ananas owoce
deserowe, Smak lata brzoskwinia owoce deserowe, Smak lata
czarna jagoda owoce deserowe, Smak lata mango i marakuja
owoce deserowe, Smak lata truskawka owoce deserowe,
Smak lata wiśnia owoce deserowe
– Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw “Vortumnus” Sp. z o.o.

Wyróżnienie oraz Certyfikat za produkt:

• Ekologiczne Masło Extra z Jasienicy Rosielnej
– Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Jasienica Rosielna
• Gołąbki z ryżem i mięsem, gołąbki z kaszą gryczaną
i grzybami
– Zakład Produkcji Spożywczej KUSZ Catering
• Szynka dojrzewająca z Dulczy
– Kurek Justyna Firma Handlowo-Usługowa “Juvita”
• Pierogi Łemkowskie
– Przedsiębiorstwo Handlowo – Usługowe “MATEO” Stanisław Cabaj
• Chleb Jasienicki z Kiełkami Orkiszu
– P.H.U. Wojciech Czuba Piekarnia Dobry Chleb