Menu Zamknij

Laureaci 2024

FOTO Z GALI

 

Laureaci Programu „Smaczne bo Podkarpackie” 2024

 

Chleb wypiekany na liściu kapusty

ARK-MARC Sp. z o. o., Rakszawa

 

Chleb razowy

Piekarnia Paweł Krukierek, Krosno

 

Chleb baltonowski

Piekarnia Paweł Krukierek, Krosno

 

Chleb bieszczadzki z dodatkiem czosnku niedźwiedziego

PIEKARNIA-CUKIERNIA “SZELCÓW” LESKO SPÓŁKA JAWNA Halina, Andrzej, Maria, Romulada Szelc, Lesko

 

Rurka francuska z kremem pistacjowym

PIEKARNIA-CUKIERNIA “SZELCÓW” LESKO SPÓŁKA JAWNA Halina, Andrzej, Maria, Romulada Szelc, Lesko

 

Tartaletki wiśniowo- czekoladowe- ciasto kruche z nadzieniem

Wyroby Cukiernicze “Miód malina” Ewa Mytych, Kolbuszowa

 

Makowiec dębicki

Janusz Wiktor Pracownia Cukiernicza s.c., Dębica

 

„Pijana śliwka”- ciasto tortowe kakaowo-orzechowe ze śliwką

Cukiernia “JAGUSIA” s.c. Arkadiusz Deptuch, Zdzisława Deptuch, Krosno

 

Kruche ciasto miodowe

Gminna Spółdzielnia “Samopomoc Chłopska” w Głogowie Małopolskim

 

Koperta z nadzieniem wiśniowym – ciasto półfrancuskie z nadzieniem wiśniowym

Koperta z nadzieniem serowym- ciasto półfrancuskie z nadzieniem serowym

Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” w Radomyślu Wielkim

 

Biszkopty Lady fingers

Fabryka Ciast i Cukrów Dr Stanisława Gurgula Sp. z o.o., Jarosław

 

Szarlotka- jabłka prażone

Szarlotka- jabłka prażone z brzoskwinią

Szarlotka- jabłka prażone z rodzynkami i cynamonem

Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw “VORTUMNUS” Sp. z o.o., Lisów

 

Podpłomyki milenijne

„Piekarnia Roztoczyński” Sp. z o.o., Dębica

 

Podkarpackie podpłomyki familijne

MAC-POL Konrad Kurcz, Nagawczyna

 

Kefir ekologiczny z Jasienicy Rosielnej

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, Jasienica Rosielna

 

Ricotta Piastowska

Piastowska Spółka Cywilna, Krosno

 

Pasztet z szynki z Wadowic

Dobrowolscy  Sp. z. o.o., Wadowice Górne

 

Kiełbasa wiejska

“Masarnia Kurek” Justyna Kurek, Dulcza Wielka

 

Kiełbasa swojska z Górna

Zakład Mięsny SMAK-GÓRNO Sp. z o.o., Górno

 

Kiełbasa swojska

ZAKŁAD RZEŹNICZO-WĘDLINIARSKI Wiesława Głowiak, Czarna

 

Jaja regionalne z Podkarpacia

„Podkarpackie gospodarstwa drobiarskie OVO-RES” Sp. z o.o., Boguchwała

 

Przyprawa do rosołu

Przedsiębiorstwo  Wielobranżowe VIGOR Elżbieta Mazurkiewicz, Kolbuszowa Dolna

 

Pierogi z serem

Mateo Sp. z o.o., Dębica

 

Danie chińskie

HORTINO  ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA  OWOCOWO-WARZYWNEGO  LEŻAJSK  SP. Z O.O., Leżajsk

 

Olej rydzowy z lnianki siewnej

BOSKIE ŹRÓDŁO TOMASZ DUDZIŃSKI, Rzeszów

 

Piwo w stylu Lager Wiedeński

Piwo w stylu American Ipa

Piwo w stylu Bawarskie Helles

Zakarczmie- Browar & Restauracja, Giedlarowa

 

Nalewka z czarnej porzeczki- “Przewrotna porzeczka”

Manufaktura  Nalewek  Sp. z o.o., Krosno

 

„Podkarpacka” – naturalna woda mineralna

Uzdrowisko Rymanów S.A., Rymanów Zdrój

 

Wyróżnienia:

 Kiełbasa swojska

ZAKŁAD RZEŹNICZO-WĘDLINIARSKI Wiesława Głowiak, Czarna

 

Kefir ekologiczny z Jasienicy Rosielnej

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, Jasienica Rosielna

 

Podkarpackie  podpłomyki  familijne

MAC-POL Konrad Kurcz, Nagawczyna

 

Chleb wypiekany na liściu kapusty

ARK-MARC Sp. z o. o., Rakszawa